druztvo-primorske-spomincice-favicon

Od solz do smeha z demenco

Imate tudi vi svojo zgodbo o demenci ???

Literarni natečaj za zgodbe o demenci

„Od solz do smeha z demenco“

Mesec demence 2023 smo v Društvu Primorske spominčice zaključili z idejo, ki je že dolgo zorela med člani našega društva – zapisati zgodbe naše skupine za samopomoč na papir, da ne potonejo v pozabo.

  • V sodelovanju z zavodom Znanost na cesti smo oblikovali literarni natečaj s povabilom, da zgodbe, ki jih prinese življenje z demenco, zapišemo na papir. V kratkih zgodbah želimo osvetliti različne, pogosto očem skrite vidike demence. Vaše zgodbe lahko pripovedujejo o nepozabnih anekdotah, zabavnih prigodah ali stiskah in težkih izkušnjah, o sobivanju z dementno osebo, prvem srečanju z demenco ali prepoznavanju znakov.   Nekatere te stisnejo pri srcu, ko jih prebiraš, druge te nasmejejo do solz. Vaše prispevke lahko navdihujejo resnični ali delno prilagojeni dogodki.  Zapisane zgodbe bodo v pomoč vsem, ki se srečujejo demenco.
  • Vsak udeleženec lahko pošlje največ tri prispevke (word ali pdf), ki naj (posamezno) ne presegajo 2000 besed. Vsak prispevek mora imeti naslov, ki naj ne presega 10 besed.
  • Prispevke pošljite na e-naslov info@znc.si (zadeva: Demenca) najkasneje 2. novembra 2023 do 24.00. Rezultati bodo objavljeni 20. Novembra 2023
  • Zmagovalne zgodbe bodo objavljene na spletni strani Znanosti na cesti in Primorske spominčice. Avtorji/ce lahko, če želijo, v objavi ostanejo anonimni.
  • Več na: www.znc.si