druztvo-primorske-spomincice-favicon

Spoznaj demenco, spoznaj Alzheimerjevo bolezen

Spoštovani,

z jutrišnjim srečanjem, 7. 9. 2022, in skupnim ogledom filma Sanremo v Društvu za pomoč pri demenci Primorske Spominčice začenjamo serijo aktivnosti, ki jih bom v tem mesecu posvetili ozaveščanju o demenci.

Tudi letos je nosilna tema svetovnega gibanja – Spoznaj demenco, spoznaj Alzheimerjevo bolezen – s poudarkom na post diagnostični podpori bolnikom in svojcem.

V Društvu za pomoč pri demenci Primorske Spominčice smo v septembru 2022 pripravili serijo srečanj v povezavi s projekcijo slovenskega filma Sanremo, ki lepo odstira številne tančice bolezni in sobivanja z demenco, ki se zažira v življenje posameznika, celotne družine in tudi družbe.

Prvo srečanje in ogled filma bo v sredo, 7. 9. 2022, ob 18. uri v večnamenski dvorani Doma starejših občanov v Ilirski Bistrici, po filmu sledi razgovor o filmu in prijetno druženje.

Projekcija filma poteka v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola. 

Vabljeni in lep pozdrav,

Tatjana Cvetko

Predsednica Društva za pomoč pri demenci Primorske Spominčice

Spodaj prilagamo še program drugih aktivnosti v tem mesecu.

———————————————————————————–

Program aktivnosti aktivnosti društva Primorske Spominčice v mesecu septembru 2022:

  1. Koper – 15. 9. 2022 ob 17. uri – Sprehod za spomin – od fontane ob tržnici ob koprskem mandraču do restavracije Capra – srečanje ob torti
  1. Serija projekcij filma o demenci Sanremo v sodelovanju z Centrom za razvijanje kulture, šport in prireditve Izola

Po vsaki projekciji sledi srečanje z razgovorom o filmu in oskrbi oseb pri demenci. 

  • Ilirska Bistrica – Dom starejših občanov Il. Bistrica – sreda, 7. 9. 2022, ob 18. uri
  • Izola – Kino Odeon – ponedeljek, 19. 9. 2022, ob 18.00 uri
  • Koper – Pokrajinski muzej Koper – sreda, 21. 9. 2022 ob 18. uri – osrednji dogodek na obali (na svetovni dan Alzheimerjeve bolezni)
  1. Dom upokojencev Ptuj, enota Koper – v sredo, 21. 9. 2022, organizira Sprehod za spomin. Na stojnici bodo na razpolago informacije, ponudili bodo tudi pisne materiale o demenci.
  1. CDA Koper – Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper – 29. 9. 2022 – Dan namenjen demenci – Obisk Spominčice Ormož in izmenjava izkušenj pri oskrbi starejših v lokalni skupnosti.