druztvo-primorske-spomincice-favicon

20. letno srečanje o demenci v Izoli

20. letno srečanje o demenci v Izoli je potekalo 14. decembra v Medgeneracijskem centru Izola. Najprej smo skupaj okrasili smrečico s spominčicami, ki so jih skvačkale obiskovalke centra na svojih srečanjih. Na predavanju nam je dipl. fizioterapevtka Vesna Hojan predstavila vaje za starejše in za vsakogar, ob njeni nazorni predstavi vaj s trakovi smo z njo skupaj tudi potelovadili.

Družinska zdravnica in predsednica Društva Primorske spominčice Tatjana Cvetko nas je popeljala na začetke našega delovanja in obnovila znanje o prvih znakih demence ter opozorila na sodobna dognanja pri prepoznavanju in vplivu na demenco, posebej na okvaro sluha, vpliv kajenja in uravnavanje krvnega tlaka. Srečanje smo popestrili z izdelki doma starejši Šiška ter ga zaključili v veselem vzdušju ob bogato obloženi mizi s povabilom na kavo in torto spominčic.

V medgeneracijskem centru pa so ostale skodelice za kavo s spominčicami, ki bodo obiskovalke ob druženju pri kavi vedno spomnile na naše srečanje in na demenco, ki nas vse pogosteje spremlja v naši starosti.